Nee dit gaat niet over dat sateetje of over die kip die in een ketjap marinade wordt gezet.
Maar het idee erachter is wel hetzelfde.
Want als je iets in de marinade zet, doe je dit om er een lekkere smaak aan te geven (tenminste zo zie ik dat).
En hoe langer iets in de marinade staat, hoe lekkerder het wordt!
Hoezo, marineren?!?
Marineren betekent eigenlijk even ergens over nadenken, iets laten bezinken en er later op terugkomen. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een app van vrienden om van het weekend gezellig een avondje bij elkaar te komen, terwijl je al een hele drukke week hebt gehad. En je van jezelf ook weet dat je wellicht het weekend even rustig moet opladen, maar aan de andere kant je vrienden ook wel weer heel graag ziet.
Of die vacature die je hebt gezien, die baan die eigenlijk voor jou gemaakt is. Als een gek ga je aan de slag met je sollicitatie. Je zorgt dat je cv in orde is en je een goede onderbouwing kunt geven waarom ze JOU moeten aannemen. Je bent bang dat je de vacature laat schieten als je niet heel snel reageert (terwijl de sluitingsdatum pas over 1 week is), dus besluit je dat er ook veel urgentie is met het versturen van jouw sollicitatie.
En dan laat je even iets marineren……
Juist als je bijvoorbeeld te maken hebt met bovenstaande gebeurtenissen is het weleens slim om even iets te laten marineren. Laat het maar even 24 uur rusten, of langer. Die keuze maak je zelf.
En als je het dan even hebt laten berusten of er even over na hebt kunnen denken dan kun je alsnog je besluit maken.
Dat avondje met vrienden kan misschien ook 1 week later als je een rustigere (werk)week hebt gehad
Die sollicitatie op die droombaan (waarvan de sluitingsdatum over 1 week pas is) kan ook morgen. Het kan best zijn dat er een spellingsfout in je cv of motivatie staat waar je overheen had gekeken. En dat zijn toch slordigheden, vooral als je jezelf als accuraat beschrijft.
En nu in de praktijk!
Deze blog stond al een tijdje klaar. Ik heb het onderwerp en de inhoudelijke tekst even op me laten inwerken (marineren). En ook nog even gecontroleerd op spellingsfouten ?, voordat ik de blog publiceerde. Ik heb de blog nog een paar keer doorgelezen en kritisch gekeken naar het onderwerp en het doel van de blog. Sta ik hierachter? Maak ik duidelijk wat ik bedoel? Kloppen de zinnen? En de lay-out? Etc. etc.