Wat kan Pleun?

1. Kennismakingsgesprek

Tijdens een eerste gesprek kijken we of er een gemeenschappelijke klik is. Passen mijn dienstverlening en ik als persoon bij de (hulp)vraag die je hebt? Dan gaan we er samen voor!

 

2. Loopbaanbegeleiding

Met dit complete traject gaan we samen op zoek naar jouw kwaliteiten en je kracht. Met diverse tools in test- en spelvorm wordt duidelijk waar jij het beste op je plek bent en kan de vertaling worden gemaakt naar jouw gewenste loopbaan. Herken je jezelf in een van onderstaande situaties? Dan is dit traject iets voor jou.

  • Je werkt al jaren bij hetzelfde bedrijf in dezelfde functie. Het werk is op zich prima, maar je ziet geen uitdaging meer. De routine wordt een sleur en je weet niet hoe je dat doorbreekt. Toe aan iets anders?
  • Je werk voer je al heel lang met heel veel passie en liefde uit. Jij bent degene die lachend naar het werk vertrekt en vol energie weer thuiskomt. Je bent trots op je werk en raakt er niet over uitgepraat. Maar dan verandert er iets buiten je wil om; een faillissement, het is fysiek onmogelijk geworden om je werk nog te doen, het bedrijf gaat verhuizen of reorganiseren. Wat nu?
  • Je hele loopbaan was uitgestippeld, jij wist precies waar je wanneer in je carrière zou staan. Doelgericht en resoluut bewandelde jij jouw loopbaanroute. En dan moet je ineens je verwachtingen bijstellen, want je bent niet op het punt waar je verwacht had te zijn. Hoe vervolg je nu opnieuw je pad?

3. De cv-check

Pleun checkt jouw huidige CV en geeft je tips & tricks voor een aantrekkelijk leesbaar cv, dat jouw toegevoegde waarde benadrukt voor de vacature waarop je solliciteert.

4. Opstellen van een nieuw cv

Heeft jouw cv een hele make-over nodig of heb je er geen? Dan maken we samen een nieuw cv. Er wordt o.a. gekeken naar lay-out, een juiste opbouw, het creëren van een rode draad en het goed omschrijven van werkervaring/opleidingen/overige activiteiten, etc.

5. De sollicitatiebrief en andere sollicitatiemogelijkheden

Pleun geeft je tips en tricks voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de STAR-techniek, wat je ook weer goed kunt gebruiken voor je sollicitatiegesprek, en naar de samenhang tussen je brief en cv. Tegenwoordig wordt er steeds vaker op een originele manier gesolliciteerd. Pleun vertelt je over de laatste trends en hoe jij op een originele manier kunt opvallen.

6. Het sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek kan wat eng zijn. Misschien heb je er weinig ervaring mee of vind je het gewoon spannend omdat er voor je gevoel veel op het spel staat. Dan oefenen we samen het gesprek. Pleun kruipt in de rol van werkgever, maar in dit oefengesprek is volop ruimte voor tips en het bespreken van de do’s en don’ts.

7. Netwerken

Wist je dat 80% van de banen via een eigen netwerk wordt gevonden? Dat netwerk is dus belangrijk om goed te onderhouden. Maar hoe bouw je een netwerk op en wanneer zet je het goed in, zodat het voor jou werkt? Pleun legt het je stap voor stap uit.

8. LinkedIn

LinkedIn is een goed social-media-kanaal om in te zetten in je zoektocht naar werk. Maar pak het wel goed aan! Pleun helpt je bij het opzetten van een goed, volledig ingevuld profiel en maakt je wegwijs in de wereld van LinkedIn en de etiquette van communicatie. LinkedIn = netwerk = een hele grote kans op een leuke baan.

9. Kwaliteiten en sterktes

Misschien heb je geen compleet loopbaantraject nodig en wil je geen andere baan, maar wil je wel inzicht in waar jij goed of minder goed in bent. Met Pleun Werkt krijg je inzicht in jouw kwaliteiten en krachten en kun je die in verschillende werk- en privésituaties optimaal inzetten.

10. Omgaan met afwijzingen en omdenken

Ja hoor, de zoveelste afwijzing, je wordt er moedeloos van. Hoe blijf je nu gemotiveerd en wat kun je meenemen in je volgende sollicitatie? Pleun neemt jouw sollicitatieaanpak met je door en geeft je tips om van te leren.  

11. Arbeidsmarktoriëntatie

Als jij je sollicitatievaardigheden goed op orde hebt, maar geen goed beeld hebt bij jouw mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt, dan is deze optie interessant voor je. Hoe ziet de (veranderende) arbeidsmarkt eruit? En wat kun je zelf doen om interessant te worden of blijven voor de arbeidsmarkt?

12. Sollicitatietraject particulier

Een sollicitatietraject bij Pleun Werkt bestaat uit 5 sessies. Hierin wordt het cv, de motivatiebrief en het sollicitatiegesprek standaard opgenomen, zodat je basis op orde is. De overige 2 onderdelen kies je vanuit jouw eigen behoefte. Wil je nog meer onderdelen aanpakken? Dan kan het traject worden uitgebreid met extra losse onderdelen.

13. Sollicitatietraining voor bedrijven of opleidingen

Voor bedrijven en opleidingen maakt en geeft Pleun een sollicitatietraining op maat. De training is praktisch ingericht, waarbij theoretische kennis aan praktijkvoorbeelden wordt gekoppeld. Deelnemers gaan aan de slag met concrete elementen, zoals het opstellen van een goed cv, het oefenen van een sollicitatiegesprek en het inrichten en gebruiken van een LinkedIn-profiel, en krijgen daar feedback op waardoor ze tastbare tools in handen krijgen voor succesvolle resultaten. 

Kennismaken met Pleun Werkt?

Ben je benieuwd hoe Pleun voor jou kan werken? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan!