Wat kan volgens Pleun?

Het STAP budget

Sinds vorig jaar kan elke werkende en werkzoekende Nederlander gebruik maken van het STAP budget. Het STAP budget vervangt de aftrekbare studie -en scholingskosten. Voor 2022 kon je dit bij de Belastingdienst als aftrekbare post opgeven. Nu is er het STAP budget en het STAP budget werkt op een andere manier. In deze blog van...
Lees verder

Kleine stappen, grote successen

Begeleiding van mensen naar de arbeidsmarkt die problemen hebben op diverse leefgebieden. Psychische klachten, schulden, mantelzorg, verslavingsverleden; er zijn veel redenen waarom iemand (even) niet kan werken. In plaats van inzoomen op redenen waarom iets niet kan, kijk ik liever naar wat WEL kan. Vanuit deze benadering deel ik de ervaring die ik heb met...
Lees verder

De Waarheid…………………

Wellicht denk je bij deze titel aan één van de bekendere nummers van Marco Borsato, toch bedoel ik hier iets anders mee.Daarnaast is dit nummer van Marco redelijk zwaar en dramatisch. Deze blog is dat allesbehalve. Zienswijze Sinds 5,5 jaar werk ik als loopbaancoach en dit werk heeft me veel geleerd maar vooral ook veel...
Lees verder

Iets laten marineren

Nee dit gaat niet over dat sateetje of over die kip die in een ketjap marinade wordt gezet.Maar het idee erachter is wel hetzelfde. Want als je iets in de marinade zet, doe je dit om er een lekkere smaak aan te geven (tenminste zo zie ik dat).En hoe langer iets in de marinade staat,...
Lees verder

Je cv is een dynamisch document

Als loopbaancoach zijn een aantal spreuken voor mij waarheid geworden en heb ik inmiddels zelfs mijn eigen spreuken bedacht. Als je weleens met mij in gesprek bent geweest, dan herken je vast een van deze pareltjes: “Ik zou ook wel prinses van de wereld willen zijn.”“Successen behaal je door kleine stappen te maken.”“Ik ga ook...
Lees verder

Solliciteren is een vak

Pas geleden was ik bij een goede vriendin en hadden we een leuk gesprek onder het genot van een heerlijk bakje koffie en wat pepernoten (tja het mag weer in deze tijd van het jaar ?)! Gedurende het gesprek kregen we het ook over haar loopbaan en dingen waar ze tegenaan liep en loopt. Zij...
Lees verder

Kennismaken met Pleun Werkt?

Ben je benieuwd hoe Pleun voor jou kan werken? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan!