Je cv is een dynamisch document

Als loopbaancoach zijn een aantal spreuken voor mij waarheid geworden en heb ik inmiddels zelfs mijn eigen spreuken bedacht. Als je weleens met mij in gesprek bent geweest, dan herken je vast een van deze pareltjes:

“Ik zou ook wel prinses van de wereld willen zijn.”
“Successen behaal je door kleine stappen te maken.”
“Ik ga ook geen brood bij de slager kopen. “
“Solliciteren is een vak.”

Maar ook: “Je cv is een dynamisch document”. Op deze laatste quote zoom ik graag even in.

De verandering van het cv

Zo’n 15 jaar geleden betekende het cv voor mij vooral een simpel documentje waarin je kort je werkervaring en opleidingen opsomde. Op deze manier liet je aan je potentiële nieuwe werkgever weten wat jij kon betekenen voor het bedrijf. Aanpassen deed je vooral als er iets bij kwam, zo hield je je cv relevant. Tegenwoordig zie ik het heel anders. Een cv is namelijk zoveel meer dan een overzichtje van werk en opleiding. Je cv vertelt de lezer wie je bent, waar je staat in het leven, wat voor jou belangrijk is en waar je naartoe wilt groeien.

Kortom, het is een opsomming van je levensloop, visie en identiteit.


Jouw veranderende focus

Wat jij of een bepaalde branche 10 jaar geleden belangrijk vonden als werkomstandigheden of ervaring, kan tegenwoordig helemaal anders zijn. Misschien heeft een bedrijf wel hele grote stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid t.o.v. jaren geleden. Of ben jijzelf inmiddels ouder geworden en vind je het belangrijk dat thuiswerken een optie is i.c.m. kinderen. In mijn studententijd was het vaste prik om elk weekend de kroeg mee af te sluiten, om 5 uur ’s morgens in mijn bed te liggen en toch de volgende dag vroeg op kunnen staan. Ik moet er nu op mijn 39e niet meer aan denken. Mijn vriendinnen roepen niet voor niets tijdens onze borrelavondjes: “Haalt ze 0.00 uur wel?” Je leeftijd zorgt dus voor veranderingen, maar ook een andere invulling van je dagelijkse leven zorgt voor andere behoeften.

Je leven is dynamisch, maar hoe dynamisch is jouw cv?

Een cv dat past bij jou

Je cv up-to-date houden is dus zoveel meer dan je werk- en opleidingservaring aanvullen. Je focuspunten veranderen en dat is belangrijk voor het vinden van de juiste baan die echt bij jou en je levensstijl past. Ik help je graag met de juiste tools om jouw visie en identiteit in je cv te laten zien. Benieuwd hoe dat er bij jou uitziet? Bel of mail Pleun Werkt voor een vrijblijvend advies!

Related Posts

Leave a Reply